Editör'e Mektuplar: California temiz hava standartlarında geriye doğru hareket edemez

Editöre: 1950'lerde Pasadena'da büyüdüm. O zaman, duman o kadar kötüydü ki San Gabriel Dağları'nı sık sık göremedik. Yaz aylarında halka açık havuzda yüzdüğümüzde, akciğerlerimiz kirli havada nefes almaktan acı çekerdi. 1960'larda Claremont'ta üniversitedeyken, futbol takımımızın dumanın ağır olduğu günlerde pratik yapmasına izin verilmedi.

Bugüne kadar, Kaliforniya'nın katı kirlilik karşıtı önlemleri nedeniyle, dağlar artık Pasadena'dan görülebildiğinde ve gökyüzü gri yerine çoğunlukla mavi. Bu Angelenos ve Kaliforniyalılar için bir zafer. Bu nedenle, California'ya 2035 yılına kadar elektrikli araçlara geçişi zorunlu kılmaktan uzak olan evin oyundan dehşete düştüm (“Kaliforniya'nın otomobil standartlarının kaderi Senato savaşına inecek” 1 Mayıs).

Devletimize, tarihsel olarak ülkede en kirli havaya sahip olduğumuz için federal sınırlardan daha zorlu temiz hava standartları çıkarma yeteneği verildi. Ve aslında, “Bugün, New York, Colorado, Massachusetts, Washington ve Oregon dahil olmak üzere Kaliforniya'nın standartlarını takip ediyor.” Bu değişmemeli. “Araçlar programımız tüm Kaliforniyalılar için havayı temizlemeye yardımcı oluyor ve onu savunmaya devam edeceğiz” diyen Gov. Gavin Newsom sayesinde. Amin!

Jill Anderson, Pismo Plajı

..

Editöre: Los Angeles'ta toplu taşıma için bir savunucu olarak tanınıyorum ve 11 yıl boyunca Metro'da atanmış bir yönetim yetkilisi olarak. “Yürüyüşü yürüyen ve konuşmayı konuşan” biri olmak, yirmi yılı aşkın bir süredir etrafta dolaşmak için toplu taşıma kullandım. Ancak son yıllarda, doktorlarım bana azalan akciğer kapasitesi teşhisi koydu ve şimdi günlük olarak steroid bazlı bir inhaler kullanmanın yanı sıra acil durumlar için astımlı tarafından kullanılan aynı tür inhaleri taşımayı gerekli buluyorum. Birinci basamak hekimimin bana söylediği sebep, otobüs duraklarında beklerken bu yıllar boyunca egzoz dumanlarında nefes almam.

Bu egzoz dumanlarını azaltan düzenlemelerin farkına varmak – ya da en azından zayıflamak isteyenler, her dışarı çıktıklarında aynı dumanlarda kendileri nefes almalarıdır. Durumum California'nın Temiz Hava Yasası feragati yürürlükte iken geldi; Bu feragat azalması durumunda benim ile aynı durumdan kaç kişinin acı çekeceğini düşünmek için dehşete düştüm.

Kymberleigh Richards, Van Nuys