Editöre Mektuplar: 'Topluluklarımızın geleceğini sabote etmek değil, sürdüren ticaret politikalarına ihtiyacımız var'

Editöre: Times, Başkan Trump'ın önerilen tarifelerinin Güney Kaliforniya'nın 300 milyar dolarlık ticaret endüstrisini tehdit edebileceğini, bölgemizin liman ve lojistik sistemlerine bağlı yaklaşık 2 milyon işi destekleyen bir sektör (“Trump'ın tarifeleri Güney Kaliforniya'nın 300 milyar dolarlık ticaret sektörünü tehdit ediyor, diyor Rapor 22 Nisan).

Bu çok rahatsız edicidir, çünkü bu endüstriler bölgemizin ekonomik sağlığının temelidir ve sayısız aileye istikrar sağlar. Özellikle benim gibi bir belirsizlik döneminde işgücüne giren son üniversite mezunları için. Bu politikalar, fırsatı genişletmek yerine, çok sayıda sektördeki iş beklentilerini küçültebilir.

Bir halk sağlığı öğrencisi ve yeni mezun olarak bakış açım hem akademik eğitim hem de kişisel deneyimlerle şekilleniyor. Ekonomik güvensizliğin zihinsel sağlık sonuçlarının kötüleşmesine, kronik stresin artmasına ve sağlık hizmetleri gibi temel hizmetlere erişimin azalmasına nasıl yol açabileceğini inceledim. Bunlar, özellikle istihdam ve refah için sistemik engellerle karşılaşan işçi sınıfı ve göçmen geçmişlerinden, akranlarımın çoğu için gerçeklerdir.

Ayrıca iş kaybının bir endüstri ile sınırlı kalmadığı da. Ticaret ve lojistik bir vuruş yaptığında, dışarıya doğru dalgalanır: yerel klinikler, okullar, toplu taşıma ve konut pazarları gerginliği hisseder. Zaten yetersiz kaynaklı olan topluluklar genellikle en çok vurulur.

Politika yapıcılar, sadece ulusal ticaret hedeflerini değil, aynı zamanda yerel ekonomik ve halk sağlığı etkilerini de dikkate alan daha bütünsel bir yaklaşım benimsemelidir. Güney Kaliforniya'daki işleri korumak siyasi duruştan ikinci gelmemelidir. Topluluklarımızın geleceğini sabote etmek değil, sürdüren ticaret politikalarına ihtiyacımız var.

Nadia Mahida, Garden Grove