Federal bütçeleri küçültükçe, vatandaş liderliğindeki bilim yardımcı olabilir

Editöre: Bir Venedik sakini ve hava kirliliği araştırmacısı olarak, LA Times'ı FEMA'nın kısaldığı yere adım attığı için övüyorum (“LA yangınları yanık bölgelerinin topraklarında kurşun ve diğer toksik malzemeleri bıraktı. İşte sağlık riskleri,” 4 Mayıs). Bununla birlikte, sonuçlar dikkatle yorumlanmalıdır. Kendi raporunuzda belirtildiği gibi, örnekleme metodolojisi hakemli araştırmalar için gereken standartları karşılamayacaktır.

İzole testten daha fazlasına ihtiyacımız var. Hava, toprak ve su, özellikle yanık bölgelerinin yakınındaki topluluklarda değerlendirilmelidir. Doktora çalışmam sırasında, özellikle hayırsever hibeler, şehir kurumları ve kalibre edilmiş düşük maliyetli sensörler tarafından desteklendiğinde, vatandaş biliminin gücünü ve toplum liderliğindeki çevresel izlemenin dönüştürücü potansiyelini derinden takdir ettim. Bu projeler sadece veri boşluklarını doldurmakla kalmaz, aynı zamanda kamu katılımı yoluyla daha sağlıklı davranışları teşvik edebilir.

Devlet bütçelerini ve federal liderliği küçültme döneminde, vatandaş bilimi (araştırmacılar, bilgilendirilmiş metodoloji ve toplu şeffaflık tarafından tutturulmuştur) ileriye doğru zorlayıcı bir yol sunmaktadır. Ama tüm bilim gibi, dikkatlice yapılmalıdır. Times'ın bulgularını indirim yapmıyorum, ancak şüphecilikle alınmalıdır – kesin halk sağlığı sonuçları olarak değil, harekete geçirici bir çağrı olarak.

Jalal Awan, Venedik