Sütun: Cumhuriyetçilerin nasıl aile yanlısı olduklarından daha büyük bir yalan var mı?

Siyasi olarak konuşursak, Florida'dan Cumhuriyetçi ABD Temsilcisi Anna Paulina Luna benim fincan çayım değil. Kendi kabulü ile Kongre'nin en muhafazakar üyelerinden biridir.

Gerçekten de, 2023'te, Schiff 2020'de Ev İstihbarat Komitesi Başkanı olduğunda Başkan Trump'ın ilk görevlendirilmesine liderlik ettiği için Demokratik Sen. Adam Schiff'i sansürleme ve iyi bir şekilde sansürleme çabasını savundu.

Bu sansür çabası başarısız oldu çünkü milletvekilleri bir üyeye 16 milyon dolar para cezası almaktan nefret ediyorlardı. Ancak Schiff liderliğindeki itiraz sırasında bile ofiste olmayan Luna, yoktu.

“Sana söylüyorum,” dedi o zaman, “ısrarcıyım ve şaka yapmıyorum, sansür olacak.” Ve böylece, para cezası eksi, ikinci kez.

Luna, daha zarif bir ifadenin olmaması nedeniyle, biraz kötü bir eşek.

Bir Hava Kuvvetleri gazisi olan milletvekili, Florida'dan Kongre'ye seçilen ilk Meksikalı Amerikalı kadın ve bir yürümeye başlayan çocuğun annesi, şimdi Cumhuriyetçileri gibi, aileleri destekleyen ancak çoğunlukla hayatlarını zorlaştırmaya adanmış olan Louisiana'dan Meclis Başkanı Mike Johnson'ı aldı.

Ocak ayından bu yana, Luna ve Demokratik meslektaşı Temsilcisi Brittany Pettersen, iki kişilik bir anne, evin bebekleri 12 haftalık olana kadar vekili olan Kongre üyelerinin vekaletle oy kullanmasına izin verecek bir önlem almaya çalışıyorlar.

Zar yok, diyor Johnson.

Johnson geçen ay, “Doğum çağındaki tüm genç kadın yasa koyucularımız için büyük bir sempati, empati var. Bu gerçek bir sorun” dedi. “Ama korkarım anayasanın diline uymuyor ve bu bizim kaçınılmaz gerçek.”

Çaresizliği oyuk çalıyor.

Pandemi sırasında, Demokratlar kontrol altındayken, ev, Amerikan tarihinde ilk kez vekil oylamaya izin veren bir kural geçti. Johnson, kuralı devirmek için dava açan Cumhuriyetçi milletvekilleri arasındaydı, ancak hey, o ve düzinelerce diğer üye bile yeni kuraldan yararlandı. Cumhuriyetçiler evin kontrolünü geri aldıklarında, istismar edilebileceğine dair endişeleri belirterek uygulamaya son verdiler.

Geçen hafta, Luna ve Pettersen aslında Johnson'a meydan okuduktan sonra Temsilciler Meclisi'ni durdurdu ve etrafında bir son koşma yapmak için prosedürel bir bükülme kullandı.

Johnson'un vekalet tedbirini oylamaya getirmeyi reddetmesi karşısında, “deşarj dilekçesi” kullanarak önlemi zemine zorlamak için yeterli iki taraflı destek topladılar.

O zaman Johnson – Yani, çok çaresiz, değil mi? – Oyları önlemek için özel bir kural tasarladı, ancak NPR'nin bildirdiği gibi, dokuz Cumhuriyetçi liderlerini yakaladı ve Demokratlarla birlikte engellemek için oy kullandı.

“Halıyı Rep. Luna'nın gerekli imzalar adil ve kareyi alan deşarj dilekçesinden çekecek eşi görülmemiş bir kural için iyi bir vicdan oyu veremedim” dedi.

Pettersen bunu daha özlü bir şekilde koydu: “Annelerle F yapmayın.”

Pettersen'in Şubat ayında 4 haftalık oğlu Sam ile Washington'a geri döndüğünde Cumhuriyetçi bütçe planına karşı oy vermek için manşetlerde bulunduğunu hatırlayabilirsiniz. Bebeğini evin zemininde tutarak fotoğraflandı.

Pettersen USA Today'e verdiği demeçte, “Ben tam burada, bilirsiniz, burada kurucularımı temsil etmeye çalışan zombi,” dedi.

Luna 2023'te ilk kez anne oldu. Yüksek tansiyondan kaynaklanan komplikasyonları vardı ve doktorları onu iyileşirken seyahat etmemeye çağırdı. Sonuç olarak, 137 oyu kaçırdı.

“Kongre'nin usulüne uygun olarak seçilmiş bir üyesine bir çocuk doğurduğu için oy veremeyeceğini söylemek nasıl ayrımcı değil?” Ocak ayında dedi. “Kongredeki yeni anneler çocuklara karşı kariyerlerini seçmeye veya kariyer üzerindeki çocukları seçmeye zorlanmamalıdır.”

Trump'a Thrall'da kongre Cumhuriyetçilerin çoğunun çocuklar ve aileler için çok düşmanca olması şaşırtıcı değil.

Çocuklara karşı maga animus – En değerli kaynağımız falan falan falan – Grotesque Aile Ayırma Programını uyguladığında Trump'ın ilk döneminde tam sergilendi. Güney sınırındaki ebeveynlerinden ayrılan çocukların çoğunun ciddi psikolojik travmaya maruz kaldığını ve utanç verici bir şekilde bazı ailelerin hiçbir zaman yeniden bir araya gelmediğini biliyoruz.

Trump ve GOP'un politikaları çocuklara başka nasıl inciniyor?

İlk döneminde, Uygun Bakım Yasası'nı yürürlükten kaldırmaya çalıştı ve şimdi vergi indirimleri için ödeme yapmak için, Kongre Cumhuriyetçilerin yardımıyla yönetim, milyonlarca düşük gelirli çocuğa sağlık hizmeti sağlayan Medicaid'i kesmeye çalışıyor.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Sekreteri Robert F. Kennedy Jr., yapay gıda renklendirmesinin potansiyel tehlikeleri hakkında endişeleniyor, ancak tartışmasız gerçek ölümlerle sonuçlanacak bir aşı şüpheciliği dalgasına katkıda bulundu. Halen şu ana kadar aşılanmamış iki kişiyi öldüren bir kızamık salgını, biri Texas çocuğu, ve kızamık riski altındaki çocukların hastalığı önlemek için hiçbir şey yapmayan A vitamini almasını önerdi.

Hükümet Verimliliği Bakanlığı'nı çağıran Elon Musk'un Beyaz Saray Danışmanlık Ekibinin, Amerika'nın en etkili yumuşak güç aracı olan yabancı yardım ajansı olan USAID'yi öldürdüğü, gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklara yardımı kestiklerinde, binlerce çocuğun ve milyonlarca insanın, her gün molonun insanlara yardım etmesi, şimdi her zaman insanın insanlara ihtiyatlı bir şekilde öldüğünü engelleyecek ve daha olası bir sonuçla, hastalıklar.

Eğitim Bakanlığı'nın kaldırılması, eyaletler ve okul bölgeleri aracılığıyla ödenen federal yardımlardan yararlanan düşük gelirli topluluklarda çocuklara zarar verecek, engelli ve özel eğitim çocukları da.

Bu noktada Luna ve Pettersen faturasının yanında ne olacağı belirsiz. Salı günü, Johnson haftanın geri kalanında oyları iptal etmek zorunda kaldı, bu da evin federal mahkemelerin ulusal ihtiyati tedbir kararı vermesini önleyecek ve oy kullanma kanıtı gerektiren Maga faturalarına hitap etmediği anlamına geliyor.

Sonra Perşembe günü Trump, “Neden tartışmalı olduğunu bilmiyorum” dedi. “Eğer bir bebeğiniz varsa, bence arayabilir ve oy kullanabilirsin. Bunun lehine.”

Cehennem dondu; Kesinlikle haklı.

Bluesky: @rabcarian.bsky.social konular: @rabcarian