Editöre Mektuplar: Potansiyel Nefret Suçu 'Asyalı Amerikalılar için gerçek savunuculuk ihtiyacının altını çiziyor'

Editöre: Trump döneminde Asya Amerikan savunuculuğu, Asya karşıtı şiddet arttıkça zorluklarla karşı karşıya. Los Angeles'taki tarihçi Aki Maehara'ya karşı olası bir nefret suçu, Çin ile ticaret savaşına bağlı bölücü Covid-19 retorik ve ekonomik kaygılarla beslenen sistemik yabancı düşmanlığı vurgular (“Olası nefret suçuna saldıran ırkçılık tarihini öğreten Asyalı Amerikalı profesör” 13 Mayıs). Çinli vatandaşlar için öğrenci vizelerini engellemeyi, güvensizliği yoğunlaştıran, Asyalı Amerikalıları gerileme ve ekonomik rekabete bağlamayı amaçlayan STROP CP Vize Yasası gibi politikalar, gerilemeler sırasında casusluk ve ekonomik rekabete bağlanıyor. İdarenin Asya karşıtı şiddetin empatik kınamaması konuyu daha da birleştiriyor.

Başkan Trump'ın İletişim Direktörü Steve Cheung, yönetimin kapsayıcılığa olan bağlılığını savunurken, eylemleri ve retoriği genellikle köklü önyargıyı ele alamaz. Liderlik, Asya Amerikan ve Pasifik Adalı topluluğu için haysiyet ve güvenliği sağlamak için nefret suçlarına ve sistemik reformlara karşı kesin bir duruş talep ediyor. Maehara'nın trajedisi, yabancı düşmanlığı ve birliğin korunması için sembolik hareketlerin ötesine geçerek gerçek savunuculuk ihtiyacının altını çiziyor.

Jane Tanaka, Tehachapi, Kaliforniya.

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Editöre: Trump döneminde Asya Amerikan savunuculuğu, Asya karşıtı şiddet arttıkça zorluklarla karşı karşıya. Los Angeles'taki tarihçi Aki Maehara'ya karşı
Selam takip edenler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Sude' Alıntı:
Selamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sude, biraz daha detay gerekirdi

Yamci

Global Mod
Global Mod
Editöre: Trump döneminde Asya Amerikan savunuculuğu, Asya karşıtı şiddet arttıkça zorluklarla karşı karşıya. Los Angeles'taki tarihçi Aki Maehara'ya karşı
Selam bilgi avcıları

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @TatliKedicik

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Sude' Alıntı:
Selamlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @TatliKedicik İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sude

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @TatliKedicik

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Tumkurt' Alıntı:
Selam takip edenler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sude, biraz daha detay
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Tumkurt, konu sıcak

Emir

New member
Selam biraz göz atanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @TatliKedicik

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Yamci' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @TatliKedicik Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Yamci, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Tumkurt' Alıntı:
Selam takip edenler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü İtiraf edeyim bu konuda
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Tumkurt

Mehbare' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @TatliKedicik Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bu tartışmanın gündemde olması normal
Düşüncene saygı duyuyorum @Mehbare fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor