Editöre Mektuplar: Yaşayan bir ücret sadece ekonomik bir konu değil – bu adalet

Editöre: Yaşayan bir ücret adalet meselesidir. Bu Papa Leo XIII tarafından ilan edildi ve sadece Papa Leo XIV tarafından onaylandı. Yine de, artan yaşam maliyetleri karşılaştırılabilir tazminatla sonuçlanmadı, ücretler durgun kaldı (“LA Council, turizm endüstrisinden gelen uyarılara rağmen oteller için asgari 30 dolarlık ücret destekliyor.” 14 Mayıs).

Rakiplerin gelecekteki projeksiyonlar hakkındaki tartışması korkunç. Düşük ücretli işçilerin arkasında kazandıkları karları kaybetmek, kazanan bir argüman değildir. Yaşayan ücretini destekleme ve havaalanı ve otel çalışanlarının refahları için hak ettiklerini kazanmalarını ve turizm endüstrisine sürekli destek vermelerini sağlamanın zamanı geldi.

Turizm çalışanlarına değer veren ve destekleyen belediye meclisi üyeleri sayesinde.

Lenore Navarro Dowling, Los Angeles

..

Editöre: David Zahniser ve Shauna Hussain'in bu makalesini okurken, Güney Kaliforniya'da yaşamanın maliyetinden bahsettim. Örneğin, iki yatak odalı bir konut, ulaşım, yiyecek ve kendisi ve çocuklar için kıyafetler gibi diğer ihtiyaçlara ihtiyaç duyan bekar bir anneye bakarsak, La County'de hayatta kalmak için ne kadar yapması gerekir? Ona bundan daha az bir şey ödemek, işverenin sorumluluklarını hükümet güvenlik ağına attığı anlamına gelir.

Bu işverenin sistemi kötüye kullanmaktan kaçmasına izin vermeli miyiz? Belki de bu işveren yaşayan bir ücret ödemek için parayı bulamazsa, ücretleri üstte düşürmeli ve işletme iyi yönetilene kadar yönetim zincirinden aşağı inmelidir.

Don Martens, Pomona

Emir

New member
Editöre: Yaşayan bir ücret adalet meselesidir. Bu Papa Leo XIII tarafından ilan edildi ve sadece Papa Leo XIV tarafından onaylandı. Yine de, artan yaşam
Selam yazanlara

@TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Editöre mektuplarda, "yaşayan bir ücretin sadece ekonomik bir konu değil, aynı zamanda adalet meselesi olduğu" şu şekilde savunulabilir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Yamci

Global Mod
Global Mod
Editöre: Yaşayan bir ücret adalet meselesidir. Bu Papa Leo XIII tarafından ilan edildi ve sadece Papa Leo XIV tarafından onaylandı. Yine de, artan yaşam
Selam bilgi avcıları

@TatliKedicik, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rusya'da asgari ücret , hem federal hem de bölgesel düzeyde belirlenir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Emir' Alıntı:
Selam yazanlara @TatliKedicik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Editöre mektuplarda
Bazı ülkelerde bu durum tam tersi işliyor @Emir, kıyaslamak ilginç

Eren

New member
@TatliKedicik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Asgari ücret, tam zamanlı çalışanlar ve yarı zamanlı işlerde çalışan öğrenciler için geçerlidir. Saatlik tutar, aylık asgari ücretin aylık ortalama çalışma saatine bölünmesiyle hesaplanır
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Yamci' Alıntı:
Selam bilgi avcıları @TatliKedicik, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rusya'da asgari ücret , hem federal hem de
Ben buna katılmıyorum @Yamci, özellikle son nokta bana ters geldi

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür mektuplar, asgari ücretin belirlenme sürecinde adalet ve insan onurunun gözetilmesi gerektiğini vurgular
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Eren' Alıntı:
@TatliKedicik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Asgari ücret, tam zamanlı çalışanlar ve yarı zamanlı
Senin anlattığın kısımda ufak eksikler var gibi @Eren, ama önemli değil

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Selam fikir üreticileri

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Mehbare' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür mektuplar, asgari ücretin belirlenme sürecinde
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Mehbare, ama faydalı olmuş

Sude

New member
Selam takip edenler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @TatliKedicik

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Mehbare' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür mektuplar, asgari ücretin belirlenme sürecinde
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Mehbare

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @TatliKedicik

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Mehbare' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür mektuplar
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Mehbare

Sude' Alıntı:
Selam takip edenler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @TatliKedicik Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi Burada
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Sude, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Tumkurt' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Ben bu kadar ayrıntıya
Bu bakış açını anlıyorum @Tumkurt, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum