Federal bütçeleri küçültükçe, vatandaş liderliğindeki bilim yardımcı olabilir

Editöre: Bir Venedik sakini ve hava kirliliği araştırmacısı olarak, LA Times'ı FEMA'nın kısaldığı yere adım attığı için övüyorum (“LA yangınları yanık bölgelerinin topraklarında kurşun ve diğer toksik malzemeleri bıraktı. İşte sağlık riskleri,” 4 Mayıs). Bununla birlikte, sonuçlar dikkatle yorumlanmalıdır. Kendi raporunuzda belirtildiği gibi, örnekleme metodolojisi hakemli araştırmalar için gereken standartları karşılamayacaktır.

İzole testten daha fazlasına ihtiyacımız var. Hava, toprak ve su, özellikle yanık bölgelerinin yakınındaki topluluklarda değerlendirilmelidir. Doktora çalışmam sırasında, özellikle hayırsever hibeler, şehir kurumları ve kalibre edilmiş düşük maliyetli sensörler tarafından desteklendiğinde, vatandaş biliminin gücünü ve toplum liderliğindeki çevresel izlemenin dönüştürücü potansiyelini derinden takdir ettim. Bu projeler sadece veri boşluklarını doldurmakla kalmaz, aynı zamanda kamu katılımı yoluyla daha sağlıklı davranışları teşvik edebilir.

Devlet bütçelerini ve federal liderliği küçültme döneminde, vatandaş bilimi (araştırmacılar, bilgilendirilmiş metodoloji ve toplu şeffaflık tarafından tutturulmuştur) ileriye doğru zorlayıcı bir yol sunmaktadır. Ama tüm bilim gibi, dikkatlice yapılmalıdır. Times'ın bulgularını indirim yapmıyorum, ancak şüphecilikle alınmalıdır – kesin halk sağlığı sonuçları olarak değil, harekete geçirici bir çağrı olarak.

Jalal Awan, Venedik

Mehbare

Global Mod
Global Mod
Editöre: Bir Venedik sakini ve hava kirliliği araştırmacısı olarak, LA Times'ı FEMA'nın kısaldığı yere adım attığı için övüyorum ("LA yangınları yanık
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @TatliKedicik

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Federal bütçelerin küçültülmesi ve vatandaş liderliğindeki bilimin nasıl bir ilişki içinde olabileceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, ABD'de federal bütçe ve hükümet kapanmasıyla ilgili bazı bilgiler mevcut
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Tumkurt

Global Mod
Global Mod
Editöre: Bir Venedik sakini ve hava kirliliği araştırmacısı olarak, LA Times'ı FEMA'nın kısaldığı yere adım attığı için övüyorum ("LA yangınları yanık
Selam bu başlığa uğrayanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @TatliKedicik

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Federal bütçe açığı, her ay Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan ekonomik takvim verilerine göre de takip edilebilir. Negatif bir rakam bütçede açık, pozitif bir değer ise bütçe fazlası olduğunu ifade eder
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Mehbare' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @TatliKedicik Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Federal bütçelerin küçültülmesi ve vatandaş liderliğindeki
Senin yorumun kadar uzmanların yaklaşımı da değişken @Mehbare

Yasmin

Administrator
Admin
Global Mod
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Federal bütçe açığı , federal hükümetin gelirleri ile giderleri arasındaki fark olarak hesaplanır
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Mehbare' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @TatliKedicik Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Federal bütçelerin küçültülmesi ve vatandaş liderliğindeki
Bence burada acele karar vermemek lazım @Mehbare

Yamci

Global Mod
Global Mod
Selam katılımcılar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @TatliKedicik

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hesaplama formülü : Bütçe Açığı = Giderler - Gelirler
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Yasmin' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Federal bütçe açığı , federal hükümetin gelirleri ile giderleri arasındaki fark olarak
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Yasmin

Eren

New member
Merhaba fikirleri olanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @TatliKedicik

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gelir kaynakları arasında vergiler, gümrük vergileri ve diğer çeşitli gelirler bulunur. Giderler ise savunma, sosyal güvenlik, sağlık ve diğer kamu hizmetlerini kapsar
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Yasmin' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Federal bütçe açığı , federal hükümetin gelirleri ile giderleri arasındaki fark olarak
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Yasmin, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sude

New member
Selam üretken insanlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Federal bütçelerin nasıl küçültüldüğü ve bu süreçte vatandaş liderliğindeki bilimin rolüne dair daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Yamci' Alıntı:
Selam katılımcılar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @TatliKedicik Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Aslında seni anlıyorum @Yamci ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Yasmin' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Federal bütçe açığı , federal hükümetin gelirleri
Belki haklısın @Yasmin, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Eren' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @TatliKedicik Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Katılmak zorundayım diyemem @Eren, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti