Katkıda bulunan: Neden Trump'a karşı 'Kral Yok' mitingine gidiyorum ve sen de yapmalısın

Genellikle insanlar “İşte bir şey” ilan ettiğinde, gerçekten sormak istiyorum? Tanrı size ne olduğunu söylemek için bugün ikiniz için Peynir Danca ile uğraştı mı?

Ama işte şu: Bu Cumartesi sana ihtiyacımız olacak.

Los Angeles'ta Ulusal Muhafız ile olan şey, Musk skandalını geçmesi için sadece Başkan Trump'ın beyin fırtınası değil. Otokrasi denemelerinde bir sonraki adım.

Cumartesi günü Trump, Washington'daki doğum gününü tahmini 45 milyon dolarlık bir maliyetle devasa bir askeri geçit töreni ile kutluyor. Eğlenceli seven bir adam. “Müzik Adamı” Pyongyang'daki Ulusal Gün Geçit Töreniyle buluşuyor.

Bu nedenle, Cumartesi günü Amerika'nın dört bir yanında düzenlenen “Kral Yok” protesto mitinglerinden birinde görünmeyi düşünmeniz gerekiyor. Birine katılacağım, çünkü bu önemli ve umutsuz kalbimi iyi yapacak. Sizin için de aynısını yapabilir – sizi kaldırın, kim olduğunuzu hatırlatın. Sen ortaya çıkıyorsun, sana umut veriyoruz. Bu harika bir teklif: Torunum küçükken ve benden bir şey istediğinde, iki elini kalçalarına koyar, bir ticaret sunar, şiddetli bir şekilde parlar ve “Anlaşma?” Derdi Yani, anlaşma?

Biz insanlar en iyi pankartları yapıyoruz-“eller kapalı” yürüyüşünden favorilerim “asla sarhoş savaş planları varsa honk” ve “şimdi büyükanneleri kızdırdınız”. Sivil haklar hareketinin eski şarkıları ve Vietnam Savaşı'nı durduran protestolar olacak. Dostluk, doğru aksiyon ve yemek kamyonları. Cennet.

Cumartesi yaz gündönümünden bir hafta önce ve baharın son haftasını böyle kutlayacağım. Yaz, tüm bu sivrisinekler ve mahsul üstlerini onaylamıyorum. Eğer Tanrı olsaydım, onu atlardım. Ama bahar bize yeşil, büyüyen, yeni bir hayat veriyor. Kurbağalar yağmurda tekrar şarkı söylemeye başlar. Bekliyorlardı ve birdenbire diyorlar ki, buradayım, nemlendirin ve size bunu anlatacağım. Bahar yeni seslerdir.

Kış Maga ile geldi. Ertesi sezon, bu hafta sonu mitinglerinde ortaya çıkacak yeni liderler ve hatipler hakkında olacak. Baharat kurbağaları olacağız.

Bir şey yapılamayacağını söyleyen insanlar, bunu yapmaya çalışan geri kalanımızın yolundan çıkmalıdır.

İlkbaharın son haftasını San Francisco Civic Center'da on binlerce insanla kutlayacağım. Sadece ahlaki bir pusula olan sıradan vatandaşlar, bu acı çeken ülkeyi kurtarmak için bir planımız veya stratejimiz olmayacak, ancak yüreksiz, öfkeli, huzurlu ve coşkulu, genç ve yaşlı, bebekler, Gens X, Y ve Z, her etnik köken, manevi yol ve hiçbirini göstereceğiz. Bu güzel, kuşatılmış demokratik ulus için sahip olduğumuz sevgi, görmek ve parlamak için küçük ışığımız olacak.

Bir zamanlar kilisemden küçük bir grup insan, çoğunlukla yaşlı, Redwoods'ta bir hafta sonu geri çekildi. Bir akşamın sonunda, kova yağmur dökmeye başladı. Karanlıkta kabinlerine geri dönmek zorunda kaldılar. Geri çekilme evinin ışıkları solana kadar iyiydiler; Karanlıktaydılar. Dar, güvencesiz bir köprü onları kabinlerinden ayırdı ve onu kör etmekten korkuyorlardı. Ancak en genç yaşlı adamın, ince bir ışık demeti veren küçük bir el feneri olan bir anahtarlık vardı ve böylece, pen ışığının ince kirişiyle yönlendirilen birbirlerinin omuzlarına ve bellerine tutundu, köprüyü geçtiler.

Keşke şehrimde buluşacak tüm insanlar yok edilen ve beslenenler için birlikte ağlayabilmelerini diliyorum, Musk USK'ın söküldüğünden beri tüm insanlar ölüyorlardı. Ama biz liberaller çoğunlukla ağlamıyoruz: küçük çocuklar gibi korkuyoruz. En azından yaparım.

Bebekler onların küçük parmaklarını keşfettiklerinde, bir elin parmak uçlarını diğerine karşı sallarlar ve tam olarak örmek gibi görünürler. Cumartesi günü tam olarak yapacağımız şey budur: diktatörlüğe, zulüm siyasetine barışçıl bir direniş örmek.

“Demokrasi bir fiil” diyen eski tampon etiketini hatırlıyor musunuz?

40 yıl önce o inzivaya çekilen karanlık sağanaktaki yaşlı kadınlardan biri Mary Williams'dı. İlk tanıştığımızda hala içiyordum. Yürüyen bir kişilik bozukluğu olmasına rağmen bana hayran kaldı. Oğlu hapishanedeydi, sağlığı güvenciydi ve fakirdi, ama üzgünken, hayatı ne kadar karanlık olursa olsun bana her zaman söyledi, “Annie, ben Bilmek Değişimim gelecek. ” Ve olurdu.

Minik bir ev gemisinde yaşadım ve neredeyse hiç param yoktu; Mary projelerde yaşadı. Bana bükülme bağları ile mühürlenmiş dimes dolu küçük baggies getirecekti. Ayık aldım ve sonra bir kocam ya da istikrarlı bir gelir olmadan bir bebekim vardı. Ama hayat çok zor hissettiğinde, Mary'yi sunakta görürüm veya hatırlardım, zorluklarını ve acılarını paylaşarak, “Ama ben Bilmek Değişimim gelecek. ” Her zaman yaptı: ikinci bir rüzgar, eski bir arkadaştan bir ziyaret.

Bebeğim 3 yaşındayken, bir kitap benim beklenmedik bir şekilde havalandı ve Mary'ye şimdi daha iyi yaptığımızı açıkladım. Ama yine de bana o baggies getirdi. Paraya ihtiyacım olmadığını biliyordu, ama Dimes'e ihtiyacım vardı.

Şimdi kitaplığımdaki bu çantalardan birine bakıyorum – tüm bu yıllar boyunca kurtardım – ve adam, dimes'e her zamankinden daha fazla ihtiyacım var mı – inanç, sevgi, umut; iyi insanlar. Değişimimiz gelecek, belki de öğle yemeğinden hemen sonra gelecek Perşembe olmayacak, ama eğer birbirine bağlı kalırsak, pes etmeyecek ve bir sonraki doğru eylemi yapmaya devam edecek. Bunu hatırlamak, Cumartesi günkü protesto yürüyüşünün armağanı olacak. İşte bir şey: Korkmuş, üzgün, bitkin ve sadece sade gobsmacked'ler? Belki Cumartesi günü görün. Bizimle demokrasi gel.

Kurgu ve kurgusal olmayan bir yazarı olan Anne Lamott, Marin County'de yaşıyor. Son kitabı “Bir şekilde: Aşk Üzerine Düşünceler”. X: @Annelamott